A fokhagyma és a húgyúti fertőzések

A húgyúti fertőzések igen gyakori bakteriális fertőzések, melyek a hólyagon és a húgycsövön kívül a vesét is érinthetik. Ezek a fertőzések csak ritkán veszélyesek, ha azonnal kezelik. Általában antibiotikumos kezelést ír fel az orvos, de ezt számos alternatív módszerrel kiegészíthetjük. Az egyik ilyen módszer nem más, mint a fokhagyma. Bár a fokhagyma nem képes gyógyítani a húgyúti fertőzést, segíthet a megelőzésben és a kezelés felgyorsításában is.

fokhagyma

A húgyúti fertőzések

A Maryland University Orvosi Központja szerint a húgyúti fertőzések tízszer nagyobb eséllyel fordulnak elő a nők esetében, mint a férfiaknál, sőt minden második nő megtapasztalja életében legalább egyszer. A húgyúti fertőzések egyéb kockázati tényezői a terhesség, a cukorbetegség, a több partnerrel létesített szexuális viszony. Tünetei a gyakori vizelés, az égő és fájdalmas érzés, a zavaros vizelet, vér a vizeletben, bűzös vizelet, súlyosabb esetben hasi fájdalom, hidegrázás, láz, hányinger és hányás jelentkezhet. A hagyományos kezelés antibiotikumokkal, fájdalomcsillapítókkal, bő folyadékfogyasztással történik.

A fokhagyma

A fokhagyma több olyan vegyületet tartalmaz, amelyeknek nagyszerű egészségügyi előnyei vannak. Nagy mennyiségben tartalmaz például kéntartalmú vegyületeket, melyek antibiotikus tulajdonságokkal rendelkeznek. A fokhagymában ott az alfa-linolénsav is, ami egy esszenciális zsírsav, illetve a cink, a béta-karotin és a klorogénsav is. A fokhagyma aktív vegyülete az allin, ami szintén antibiotikus tulajdonságokkal bír és ő maga egy kiváló antioxidáns. A fokhagyma aktiválja az immunrendszert, elpusztítja a káros baktériumokat, így hatékony a húgyúti fertőzések kezelésében is. Napi 600 mg fokhagymapor fogyasztása javasolt, ami már nagy mértékben képes csökkenteni az E. colit a szervezetben. Aki nem szereti a fokhagyma aromáját, azoknak a fokhagymakapszula az ideális megoldás, de egyébként teát is készíthetünk a friss növényből.

Húgyúti panaszokra termékek itt!

Interherb NAPI1 FokhagymaExtraktum 30 db

Interherb NAPI1 Fokhagyma Extraktum 30 db

Kivonata előnyösen befolyásolja a vérlipid (vérzsír), az összkoleszterin és az LDL-koleszterin, valamint triglicerid szintet,

Ár: 1740 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!