A vörösáfonya és a húgyúti fertőzések

A húgyúti fertőzéseket általában antibiotikumokkal kezelik és a bő folyadékfogyasztást javasolják. Mégis fontos megemlíteni, hogy a vörösáfonya és maga az áfonyalé milyen fontos a kezelésben. Ugyan az áfonya önmagában nem elegendő a fertőzés megállításához, mégis fontos szerepet játszik a húgyúti fertőzések elleni küzdelemben. De ennek használatával sem mellőzhetjük a szakorvost, aki a pontos kezelésről ad tájékoztatást. A kezeletlen fertőzés súlyos mellékhatásokhoz vezethet.

vorosafonya

A kezelés

A vörösáfonyalé segítségével megelőzhetőek a húgyúti fertőzések, de ez magában nem elegendő a fertőzés kezelésére. Az áfonyában proantocianidinek találhatóak, melyek képesek megakadályozni, hogy az E. coli baktériumok a húgyutak és a húgyhólyag falán megtapadjanak. Azonban ha ezek a baktériumok már túlszaporodtak a szervezetben, akkor az áfonyalé már nem lehet elég hatékony. Mégis érdemes ebben a fázisban is áfonyalevet fogyasztani a kezelés mellé, hiszen nagyban gyorsítja a gyógyulási folyamatot és hatására már néhány nap múltán enyhülnek a tünetek.

Előnyei

A megelőzésben a vörösáfonya lényegesen olcsóbb és jóval hatékonyabb, mint a vényköteles gyógyszerek. Az áfonyalé rendszeres fogyasztása képes csökkenteni a baktériumok mennyiségét a húgyutakban, így hatékonyan megelőzhető a segítségével a fertőzés. A túl sok antibiotikum ráadásul bakteriális rezisztenciához vezethet, de az áfonyalé esetében ennek nem áll fenn a lehetősége. A Newsweek szerint az áfonya magas antioxidáns tartalma még a szívbetegségeket is segít megelőzni.

 Ajánlott mennyiség

Sajnos még nincs meghatározva, hogy mennyi az a mennyiség az áfonyaléből, amivel már hatékonyan csökkenthetőek a húgyúti fertőzések tünetei. Bizonyos kutatások napi 1 litert ajánlanak. Ha viszont nem akarunk közben meghízni, akkor válasszunk cukormentes áfonyalevet, ami nagyon savanyú lesz ugyan, de igen hatékony is. 

Figyelmeztetés

Az áfonyalé fogyasztása tiltott azok számára, akik vesekőben szenvednek. 

Ha a fertőzés alatt hidegrázást, oldalsó fájdalmat vagy lázat, hányást tapasztalunk, akkor forduljunk orvoshoz, mert a fertőzés átterjedhetett a vesére is.

Húgyúti panaszokra termékek itt!

OCSO Tőzegáfonyakapszula 30db

OCSO Tőzegáfonya kapszula 30db

A tőzegáfonya képes lehet megakadályozni a baktériumok megtapadását a húgyutak falán. Ezért használata a megelőzéshez és a már kialakult húgyúti betegségek kezeléséhez is javasolt.

Ár: 1850 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!